digital.bgАко имате история, която искате да споделите със света, Facebook Live е

...
digital.bgАко имате история, която искате да споделите със света, Facebook Live е
Коментари Харесай

10 полезни съвета, когато излъчвате на живо във Facebook

digital.bg

Ако имате история, която желаете да споделите със света, Facebook Live е една от най-хубавите благоприятни условия за това. Но по какъв начин да накарате хората да ви гледат? Как да поддържате връзка със феновете си? И по какъв начин да накарате хората да се върнат още веднъж след време?

 

Съветите на Make Use Of за лъчение на Фейсбук Live ще са ви от изгода, в случай че възнамерявате да употребявате тази опция.
1. През избран интервал от време се представяйте
Разбира се, в самото начало на вашето лъчение би трябвало да се визиите, само че не спирайте до тук. Ако видеоклипът ви е по-дълъг от няколко минути, хората ще идват и ще си отиват. Затова би трябвало да продължавате да се представяте през избрани шпации от време. Това е вежливост, която ще ви помогне да създадете почитатели.

2. Ангажирайте  вниманието на феновете си

Начинът, по който представяте видеоклипа, е единствено част от основаването на сполучливо предаване на Фейсбук Live. Трябва също по този начин да помислите какво ще се случва във видеоклипа ви. Има няколко неща, които можете да опитате, с цел да извършите видеоклипа си по-привлекателен за феновете:

- Променете осветлението.
- Експериментирайте с разнообразни фонове.
- Помислете за околния звук.
- Опитайте да употребявате другите тематики на Фейсбук Live.
- Помислете да употребявате статив за непоклатимост.
3. Трябва да имате целева публика
За кого е предопределен видеоклипът? Трябва да сте наясно с това каквъв вид фен, желаете да привлечете. Определението на целевата аудитория  стартира с намирането на отговор на въпроса: „ Кой се нуждае от информацията, която ще дам във видеото си? “ След като излъчите няколко видеоклипа, можете да употребявате някои специфични принадлежности за разбор на Фейсбук Live, с цел да научите повече за това по какъв начин сте се справили.
4. Не бързайте да се отказвате
Не бързайте да се отчайвате, единствено тъй като шепа хора гледат вашето видео във Фейсбук, а се пробвайте да изградите доверие. Ако хората мислят, че сте надеждни, по-вероятно е те да споделят видеоклипа ви с другари и фамилията си.
5. Излъчвайте единствено когато имате мощен сигнал
Никой не желае да гледа видео, което е на пиксели, буферира или има проблеми със звука. Това е сигурен метод да накарате феновете да натиснат бутона „ Назад “ в браузъра си. Това не постоянно е допустимо, само че би трябвало да се стремите да имате постоянна уеб връзка всякога, когато стартирате предаване.
6. Създайте си проект
Така работят експертите, следват авансово заложен сюжет. Не е належащо да пишете авансово всяко изречение. Направете единствено няколко бележки за основните неща, които желаете да споменете, дружно с всички други помощни материали като цитати, обстоятелства, числа и така нататък
7. Проверете мненията
Една от най-хубавите черти на Фейсбук Live е секцията с мнения. Макар и да е по желание, евентуално няма доста обстановки, в които бихте желали те да бъдат деактивирани. Коментарите са превъзходен метод да взаимодействате със феновете си, освен това в действително време. Можете да отговорите на техните въпроси, до момента в който сте в ефир, и да ги помолите да предложат своите мисли по съответни тематики, които обсъждате. Коментарите оферират и елементарен метод да се реши настроението на феновете ви.

 

Накрая можете да употребявате мненията, с цел да насочите трафика към другите си профили в обществените медии; просто публикувайте подобаващите URL адреси понякога и дано феновете ви знаят, че сте го създали.
8. Помолете за почитатели, споделяния, лайкове и вести
Колкото повече е споделяно и харесвано, толкоз по-вероятно е вашето предаване във Фейсбук Live да бъде забелязано от други хора. Следователно има смисъл да поискате тази услуга от феновете си. Не се тормозете, това вършат и всички най-популярни YouTube-ари.
9. Използвайте тийзъри
Трябва да накарате хората да се връщат още веднъж и още веднъж, само че това не е елементарно. В взаимозависимост от типа на видеоклипа, който снимате, можете да опитате да употребявате тийзъри за това, което феновете могат да чакат идващия път. Те могат да бъдат улики за наличие, изявленията, локации, отговори на въпроси или нещо друго, за което можете да се сетите. Ключът е да се построи конспирация към идващото ви лъчение.
10. Купете микрофон и камера
Ако планирате да вършиме Фейсбук Live излъчвания постоянно, би трябвало да обмислите опцията да инвестирате в качествен микрофон и камера. Смартфоните имат своето място в всекидневието ни, само че те не са подобаващи за всички наши потребности. А уеб камерите на преносимите компютри рядко са задоволително положителни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР